Päiväkirja säännöllisenä rutiinina

Haluaisitko päiväkirjan kirjoittamisen muodostuvan jonkinlaiseksi säännölliseksi rutiiniksi, jos ei nyt aivan päivittäiseksi, niin ehkä viikoittaiseksi?

Yksi helppo tapa muodostaa rutiinia on se, että sen sijaan että odottaa, että olisi jotain erityistä kirjoitettavaa tai hyvä hetki kirjoittaa, kysyy itseltään jotain yksinkertaista kysymystä. Oma suosikkini on: Mitä minulle kuuluu? Mitä elämässäni on meneillään? Ne ovat kysymyksiä, joiden ääreen voi istua hetkeksi, ilman että on mitään erityistä kirjoitettavaa.

Säännöllinen omien kuulumisten kysyminen herkistää kiinnittämään huomiota, kirjaamaan ylös iloja ja murheita. Itselleni säännöllinen kirjoittaminen on auttanut havaitsemaan ongelmallisia asioita elämässäni, silloin kun ne vielä ovat pieniä. Olen oppinut havaitsemaan pienemmän väsymyksen, viattomamman vitkuttelun, kevyemmän ärtymyksen ja ehkä vähän myös toimimaan tämän pienemmän tiedon pohjalta ennen kuin ehditään siihen tilanteeseen, jossa on vaikeampi enää tehdä mitään.

Mikä olisi sinulle sopiva kysymys?

Facebook kysyy: Mitä on mielessäsi? What’s on your mind? Aika hyvä kysymys sekin, jos siihen oikein käy vastaamaan.

Ystäväni Myriam haluaa kirjata viikoittain muutamalla sanalla, mitä hänen elämässään on meneillään. Hän käyttää  listausta, jonka olen nähnyt useassa eri päiväkirjateemaisessa blogissa. Jos käyttäisit tällaista listaa, mitkä olisivat asioita, jotka kertoisivat, mitä juuri sinun elämässäsi on meneillään? Voit muotoilla oman listan.

Mitä tällä hetkellä
luen…
tunnen…
teen…
aistin…
ihmettelen…
välttelen…
opin…

 

This entry was posted in Luova päiväkirja and tagged , . Bookmark the permalink.