U.Lab MOOC 10.9.-5.11.2015
Elämme murroksen aikakautta, joka edellyttää kykyä uudenlaiseen yhteisölliseen johtamiseen. U.Lab MOOC on uraauurtava verkkokurssi yhteisöllisen toimijuuden vahvistamiseksi. Se on kutsu matkalle katsomaan maailmaa uudella tavalla ja kutsu prosessiin, joka kytkee johtajat, toimijat, kokonaiset organisaatiot ja laajemmat sosiaaliset systeemit tulevaisuutensa mahdollisuuksiin ja niiden toteuttamiseen.
Tammikuussa 2015 osallistui 30 000 ihmistä 190 maasta ensimmäiseen U.Labiin. Kurssipalautteessa 52% oli sitä mieltä, että kurssi “avasi silmäni” ja 36% piti sitä “käänteentekevänä” kokemuksena. Ensimmäinen U.Lab MOOC-kurssi rakensi alustan eri maiden kansalaisille muotoilla ja edistää itselleen merkityksellisiä kokeiluita ja prototyyppejä. Kurssia käytettiin maailman johtavien kansalaisjärjestöjen johtoryhmätyöskentelyssä, sekä lukuisien pienempien muutoshankkeiden edistämiseen.
U.Labissa…
Opit Theory U:n perusteet. Theory U on MIT:n toimintatukijoiden kehittämä syvälliseen muutokseen ja oppimiseen tähtäävä lähestymistapa, jota johtajat ja kehittäjät ympäri maailman ovat käyttäneet jo yli 20 vuoden ajan.
Sovellat Theory U -metodia johonkin haasteeseen, pulmaan tai kehittämishankkeeseen jolla on merkitystä sinulle itsellesi.
Saat mahdollisuuden työskennellä itseorganisoituvissa hubeissa ja valmennusryhmissä (coaching circles) muiden U.Lab kurssilaisten kanssa. Hubien ja valmennusryhmien tarkoituksena on mahdollistaa juuri nyt työssäsi, opiskelussasi ja elämässäsi kehkeytymässä olevien tulevaisuuden mahdollisuuksien yhteistunnustelu ja yhteismuotoilu (co-sense, co-shape).
Liityt yhteisöön, joka on kiinnostunut tietoisemman, mukaan ottavamman ja kestävämmän maailman rakentamisesta. Yhteisössä on on mukana esimerkiksi Skotlantilaisia valtionhallinnon johtajia, 42 Impact Hubin perustajia ja jäseniä ympäri maailman, yritysjohtajia Yhdysvalloista, Brasiliasta, Kiinasta sekä monia muita muutoksen tekijöitä yli 190 maasta ympäri maailman.
Tampereen Hub
U.Lab kurssin osallistujilla on mahdollisuus työskennellä itseorganisoituvissa hubeissa, eli pienryhmissä. Yksi hub kokoontuu Tampereen yliopiston Virta rakennuksen Edu’s Cafe -tilassa torstaisin (10.9.-5.11.2015) klo 16.00-18.00. Osoite: Åkerlundinkatu 5, Tampere.
Organisoidumme hubissa tarvittaessa pienemmiksi (3-5 hlö) valmennusryhmiksi (coaching circles), joissa kurssin osallistujilla on mahdollisuus saada pienryhmän intensiivistä tukea oman kehittämishankkeen ongelmien hahmottamiseen ja ratkaisujen löytämiseen.
U.Lab kurssi sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneet kehittämään jotain oman työnsä tai elämänsä osa-aluetta ja tahtovat kehittämistyössään edistää tietoisuutta, kestävyyttä ja osallisuutta. Maailmaa syleilevät teemat konkretisoituvat kurssin aikana omakohtaisiksi kokeiluiksi, jotka paikantavat oman toiminnan yhteyksiä globaaliin kehykseen. Kaikki me liitymme omilla tavoillamme yhteisen tulevaisuuteemme rakentamiseen jotkut johtajina, kehittäjinä, konsultteina ja muutosagentteina tai aktivisteina toiset opettajina, tutkijoina, työntekijöinä, taiteilijoina, kasvattajina, opiskelijoina, erilaisten yhteisöjen jäseninä, harrastustoiminnan ohjaajina, toimittajina, työnhakijoina tai yrittäjinä…
Tampereen hubin fasilitaattorina toimii Mari Käki. Mari työskentelee luovan alan työnohjaajana ja valmentajana Beam Coachingissa sekä Tampereen yliopiston yliopistopedagogiikan opinnoissa tuntiopettajana. Mari osallistui itse tammikuussa 2015 alkaneeseen U.Labiin, jossa sai alkunsa mm. yhteistyössä elokuvantekijä Markku Hakalan kanssa blogi Uusi Maailma – leikekirja tutkimusmatkastamme transrationaaliseen.
Jos haluat osallistua U.Lab kurssin Tampereen hubiin ota yhteyttä 10.9.2015 mennessä Mari Käkeen mari.kaki@beamcoach.com tai saavu hubin ensimmäiseen tapaamiseen to 10.9.2015 klo 16-18 Tampereen yliopiston Virta-rakennuksen Edu’s Cafe -tilaan Åkerlundinkatu 5.
Lisätiedot
U.Lab kurssin esittely Presencing Instituten sivuilla
Marilta voi kysellä lisää: mari.kaki@beamcoach.com, 050 343 6468
Huom!
Kurssille voi osallistua myös ilman tavoitetta suorittaa sitä. Lisäksi kurssilla opiskelun voi tehdä täysin itsenäisesti, paikalliseen hubiin osallistuminen ei ole välttämätöntä. Ja vielä: jos pienryhmässä työskentely kiinnostaa, mutta ei Tampereen paikallisryhmä, verkkotyökalut kurssilla tukevat hubien ja valmennusryhmien (coaching circle) muodostamista osallistujien kesken yli maarajojen.